Symform tillkännager 100 GB gratis molnlagring

Symform logo

Symform-logotypVill du någonsin ha 100 GB gratis molnlagringsutrymme? Du kan antingen bjuda in många människor till DropBox för att stöta på ditt lagringsutrymme eller så kan du kolla in Symforms senaste molnlagringslösning. Under en begränsad tid ger företaget bort 100 GB molnlagringsutrymme till konsumenter, affärsorganisationer, tjänsteleverantörer, IT-proffs – och i princip människor som behöver massor av lagringsutrymme online. Om du nu undrar, “vad är fångsten?” du är på rätt väg.

Fångsten är: du måste ge upp 150 GB av ditt eget lokala lagringsutrymme på en enhet som alltid är ansluten till internet. Eftersom Symform inte är beroende av centrala servrar för att lagra dina filer använder den sig av en teknik som heter RAID-96 som geografiskt distribuerar, krypterar och lagrar sin data på hårddiskar som deltar i programmet. Det betyder att vad du än lagrar online delas upp i 96 delar och sedan lagras på 96 olika datorer över hela världen. Denna form av lagring sägs också ladda upp och ladda ner 50 gånger snabbare än om du använde ett centraliserat datacenter.

Nu tänker du förmodligen att det inte är så “gratis” längre. När du överväger den bandbredd som krävs för att upprätthålla denna anslutning (inte alla har ett obegränsat lock och du vet inte ens hur ofta data kommer åt eller lagras på din enhet) och det faktum att någon bara kan avsluta tjänsten en dag – tar tillsammans med dem bitarna av data som lagras på deras lokala hårddiskar. Och det faktum att du bidrar med 150 GB för 100 GB – skulle det inte vara bättre att ställa in din egen dator som din egen personliga molnserver?

Men hej, om du mår bra med dessa nackdelar och du verkligen behöver 100 GB molnlagring, gå över till Symforms webbplats för att kolla in det.

[Press Release]

Filed in Web. Läs mer om molnlagring och gratis.