T-Mobile Shadow Review (aka HTC Juno)

T-Mobile Shadow Review (aka HTC Juno)

T-Mobile Shadow Review (aka HTC Juno)

När de första bilderna av Shadow (kodnamnet “Juno” av HTC, tillverkaren) började slå på nätet, var det mycket spänning kring denna eleganta telefon, som drivs av Windows Mobile 6, och utrustad med ett skjutbart tangentbord. Även om den inte har den ryktade 640 × 480 VGA-skärmen, var förhoppningarna stora att det här skulle bli en bra smartphone.

Utifrån har Shadow allt som en bra smartphone borde. Visst, det har ett pärlliknande tangentbord, men det är bra om du inte skickar en hel del text (om du gör det, stäng det här fönstret och få en riktig QWERTY-telefon) och det är bättre än att skriva på ett numeriskt tangentbord. Displayen är fin, ljus och telefonen känns bra i handen. Efter en veckas test är det dags att berätta om T-Mobile Shadow lever upp till legenden. (Fotogalleri)

Testvillkor
Det är viktigt att du känner till våra testförhållanden, så att du kan ta reda på hur mycket av vår erfarenhet som kan översättas med dina egna: Telefonen har använts i flera dagar med push-e-post (24/7), måttlig surfning och lite röstanvändning (<20 min / dag).

Grundläggande telefon
Bra ljud? Ja.
Lätt att ringa? Ja
Lätt att hitta en kontakt? Mer eller mindre, ja
Hur glider in och ut? Bra.

WiFi
Att ställa in WiFi-nätverket var ganska enkelt, vi var bara tvungna att ange vår WEP-nyckel (mer om detta nedan …), och voila, vi kunde surfa på nätet i hastigheter som överstiger 3G. WiFi Nackdelen är att WiFi tappar batteriet mycket snabbare, och det är ett problem, eftersom batteriet inte är så bra att börja med.

Batteri-liv
Batteriets livslängd med WiFi var ganska nedslående, så jag försökte stänga av WiFi. Utan det kunde telefonen inte hålla i 12 timmars mild användning. Det betyder att det måste laddas överallt (bil, jobb, hem) om du använder det normalt. Tunga användare kommer troligen att bli frustrerade över det.

Användargränssnitt

Hemskärm: T-Mobile Shadow har ett speciellt användargränssnitt utvecklat speciellt för T-Mobile av HTC. Även om det ser väldigt trevligt ut förbättrar inte den nya startskärmen användbarheten (och ännu mindre produktiviteten), åtminstone enligt min mening. Det är lite som Windows Vista-användargränssnittseffekterna. Det är glänsande, men jag stänger av det så att jag inte väntar i två sekunder (tills animationen är klar) varje gång jag navigerar i en meny. Lyckligtvis är det upp till användaren att välja: det är möjligt att växla till Windows Mobile-startsidan.

Hjul: hjulet är en bra idé. Det fungerar ganska bra, förutom att det skulle vara ännu bättre om användaren kunde justera rullningshastigheten.

inställningar: ja, det är Windows Mobile, så det är inte alltid kul att navigera i inställningen, men förhoppningsvis kommer de flesta användare inte att behöva göra det för ofta, om alls. På den här telefonen finns det skärmar som är mycket bra utförda, till exempel Comm Manager-skärmen, där du kan se vilken anslutning som är PÅ eller AV.

Den fula: Nu finns det en sak som förstör upplevelsen: XT9-prediktiv text. Om du inte vet försöker XT9 i princip ”gissa” vad du försöker skriva (baserat på en ordlista) och försöker spara ytterligare knapptryckningar. Nu är problemet att det automatiskt kompletterar saker som webbadresser eller WEP-nycklar, vilket gör det svårt att använda. Det skulle inte vara dåligt om det kunde inaktiveras, men faktiskt, även om du avmarkerar alla XT9-alternativ i inställningarna … det är fortfarande aktivt! Det finns hack där ute, som att ta bort XT9-filerna, men dessa hack fungerade inte för mig och för det andra är det bara idiotiskt att inte kunna stänga av XT9. En sökning på webben

Slutsats
T-mobile Shadow kan vara en bra smartphone, men den här versionen har två svagheter som är svåra att övervinna: XT9 (irritation) och kort batteritid (mördare). XT9-problemet kan fixas i en kommande uppdatering, så om du gillar formfaktorn, håll ögonen öppna. Jag tror att XT9 inte är så illa, kanske du kommer att tolerera det, men du har blivit varnad. Pantech Duo (läs recension) kan vara ett intressant alternativ.

Filed in Cellphones> Reviews> Top Stories. Läs mer om hands-on.