Target återupptar försäljningen av Amazon-hårdvara efter fyra år

Målregister träffade med rikstäckande avbrott

target_year_round_price_match
Amazon äger och driver inte tiotusentals butiker över hela världen och ändå är det i många länder det första stället som många kolla in när de vill köpa en ny produkt. Det finns en anledning till att traditionella brick-and-mortar-återförsäljare jobbar mycket hårt för att konkurrera med denna online-detaljhandelsjätte och en av metoderna som Target använde för fyra år sedan var att förbjuda försäljning av Amazon-surfplattor och e-läsare genom sina butiker. Fyra år har gått sedan förbudet och återförsäljaren har nu återupptagit försäljningen av Amazon-hårdvara.

Amazon Kindle e-läsare, Fire-surfplattor och Fire TV-enheter säljs redan via Target.com och enheterna kommer att finnas tillgängliga från återförsäljarens tegelbutiker i oktober i år.

Target förbjöd Amazon-hårdvara redan 2012. Eftersom Amazon-surfplattor gör det väldigt enkelt för kunderna att köpa saker från online-detaljhandelsjätten, såg många detta drag som ett sätt att befria Target-butikerna av en ordspråkig trojansk häst.

Flytten var också meningsfull för andra återförsäljare. Strax efter att Target slutade sälja Amazon-produkter följde Walmart efter. Varför har företaget förändrat sig?

“Target utvärderar ständigt vårt sortiment för att leverera kvalitetsprodukter till ett stort värde”, sa det i ett uttalande till Bloomberg.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Target.