Tatueringskonstnären har en tatueringsmaskin för en protetisk arm

Tatueringskonstnären har en tatueringsmaskin för en protetisk arm

tatuerare bionic

Bildkredit – Chriz Yvac aka Lady C / JC Sheitan Tenet

Som vi har sett tidigare spelar det ingen roll om du är blind, döv eller saknar vissa lemmar. Om du verkligen vill skapa konst, hittar du ett sätt att göra det. Så är fallet med JC Sheitan Tenet som är en tatueringsartist som tyvärr förlorade sin nedre högra arm för 22 år sedan. Lyckligtvis för Tenet förvärvade han nyligen en protetisk arm som också fungerar som en tatueringsmaskin.

Denna arm skapades i samarbete med Gonzal, en konstnär och ingenjör, där den första prototypen genom deras ansträngningar föddes. Armen består av delar gjorda av en skivspelare och en symaskin, och enligt Tenet är armen i sin nuvarande form ett nöje att använda eftersom den är relativt lätt. Men den enda nackdelen är att det är otroligt tråkigt att rengöra.

Om du någonsin har fått en tatuering eller om du är en tatueringskonstnär, vet du att rengöringsprocessen är lång och noggrann som den är, så du kan bara tänka dig att eftersom du inte bara kan kasta armen bort som du skulle med plastlocken som gamla ditt bläck, eller gummihandskarna du bär, eller klämman på bordet, att Tenent måste gå över varje tum av armen för att säkerställa att det är sterilt för nästa kund.

Med detta sagt har Tenet och Gonzal planer på att förbättra det och kanske göra det mer artikulerat i framtiden. Enligt Tenet, ”Det som började som en skulptur är nu något jag kan använda. [Gonzal and I] förstod att vi inte behövde återskapa en hand som protes; vi var bara tvungna att skapa ett verktyg som är bättre än en hand. ” Under tiden kan du kolla in videon ovan för att se armen i aktion.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om konst och bärbar teknik.