Teen använder forntida stjärnkartor för att upptäcka förlorade Maya City

Teen använder forntida stjärnkartor för att upptäcka förlorade Maya City

förlorat-maya-stad-upptäckt

En 15-årig student i Kanada säger att han har upptäckt en förlorad Maya-stad i Centralamerika med en ganska okonventionell teknik som innebär att matcha stjärnor till platsen för tempel på jorden. Satellitbilder av platsen han har upptäckt avslöjar att tonåringen faktiskt kan vara på något när de visar en plats av en pyramid som är gömd i lövverk. Tonåringen, William Gadoury, blev intresserad av arkeologi efter att Mayakalendern publicerades som meddelade att världen skulle sluta 2012.

Han studerade diagram över konstellationer och kartor över kända Maya-städer i timmar och märkte så småningom att de två är länkade, de ljusaste stjärnorna i konstellationerna överlagrades nästan perfekt med platserna för de största kända Mayastäderna. Telegraph rapporterar att ingen annan arkeolog upptäckte denna korrelation.

Gadoury upptäckte den förlorade staden genom att studera 22 olika konstellationer som perfekt motsvarade platserna för 117 mayastäder i Mexiko, Guatemala, Honduras och El Salvador. Han kunde matcha två stjärnor i de 23: e konstellationerna med kända städer men en stjärna var oöverträffad, så han använde transparenta överlägg för att hitta en plats som ligger djupt inne i djungeln på Yucatanhalvön i Mexiko.

Efter hans upptäckt kom tonåren i kontakt med den kanadensiska rymdorganisationen som gav honom bilder från rymden, dessa satellitbilder visar vad som verkar vara en pyramid gömd under djungelns tjocka baldakin. Det tros nu vara en gammal mayapyramid omgiven av 30 mindre strukturer.

Nu när en upptäckt till synes har gjorts är nästa steg att organisera en markekspedition, som inte exakt kommer att vara billig eftersom platsen ligger i en av de mest avlägsna regionerna i Mexiko. Gadoury har kommit i kontakt med ett team av mexikanska arkeologer och hoppas kunna delta i eventuella uppdrag till den plats han upptäckt.

Uppdatering: Denna berättelse har tagits emot med viss skepsis, experter på saken säger att de forntida mayorna inte planerade sina städer enligt konstellationer och att det vi ser på bilderna faktiskt är ett gammalt dovkorn eller milpa.

Arkiverat i allmänhet ..