Termisk avbildning för att bekämpa mekanisk dopning i Tour de France

Termisk avbildning för att bekämpa mekanisk dopning i Tour de France

mech dopingAtt använda droger under sportevenemang för att förbättra en gångs prestanda är inte något nytt. Det är olagligt men inget nytt. Tidigare i år upptäcktes dock att en cyklist inte dök sig medicinskt utan snarare mekaniskt där tjänstemän fann att hennes cykel hade en dold motor som uppenbarligen gav henne en fördel över resten av tävlingen.

Det verkar dock att detta inte var första gången mekanisk dopning upptäcktes. Det upptäcktes faktiskt tillbaka 2010 där dessa dolda motorer kan släcka minst 200 watt, vilket i princip nästan fördubblar en pro-cyklists effekt. För att hjälpa till att bekämpa mekanisk dopning har arrangörerna av Tour de France arbetat tillsammans med Frankrikes atomenergikommission, CEA, för att använda termisk avbildning i kameror för att upptäcka cyklar som kan ha mekaniska avvikelser.

Dessa kameror placeras vid sidan av vägen och kommer att fånga cyklar när de åker förbi. Detta är bara en av metoderna som kommer att användas och tyvärr och förståeligt detaljerna om hur det fungerar exakt släpptes inte för allmänheten. Enligt Christian Prudhomme, ansvarig för turnén, ”Att skydda Tour de France är det viktigaste. Vi har nu en verklig avskräckande effekt. Cykelvärlden måste bilda en enad front för att bekämpa fusk snarare än att ge sig ut på ett spridd sätt. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om cyklar.