Tesco till testpapperlösa kvitton genom att skicka dem till din telefon

Tesco Announces Plans For Android Powered Smartphone

tescoNär du köper något finns det en god chans att du får ett kvitto. Detta kvitto fungerar som ett inköpsbevis och även för dig som gör dina egna skatter och vill hålla reda på dina utgifter. Tyvärr varar inte dessa kvitton särskilt länge och tenderar att blekna, vilket innebär att du hittar dig själv med en hög med bortkastat papper.

Tesco vill definitivt inte det, varför återförsäljaren har testat ut ett nytt system där kvitton inte längre skrivs ut på papper utan skickas istället till användare på sin smartphone. Allt som kunderna behöver göra är att trycka på en unik klistermärke på en av de speciellt inställda terminalerna efter köpet, varefter kvittot skickas till Tescos medföljande mobilapp där shoppare sedan kan få en digital kopia av den.

En talesman för Tesco sa till Mashable, ”Vi letar alltid efter sätt att göra shoppingresan lite enklare för kunderna. Vi testar för närvarande en digital kvittstjänst i en av våra butiker som gör det möjligt för kunderna att registrera alla sina kvitton på ett ställe. ” Rättegången sägs ha pågått under de senaste månaderna i Storbritannien och förväntas avslutas i mitten av november.

Tesco förväntas sedan prata med kunderna för att få sina tankar om funktionen innan de beslutar om detta är ett system som förtjänar att rullas ut på en bredare basis, men vad tycker ni? Är papperslösa kvitton vägen att gå i framtiden?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Tesco.