Tesla Gigafactory öppningsset för juli

tesla-gigafactory

tesla-gigafactory

Tesla har en massiv batteritillverkningsanläggning i Nevada som den kärleksfullt kallar Gigafactory. Företaget har ännu inte officiellt öppnat denna anläggning men faktiskt har Gigafactory varit delvis i drift under ganska lång tid nu. Tesla kommer nu att ge fabriken den rätta lanseringen som den förtjänar, eftersom företaget verkar sända ut inbjudningar till Gigafactory-öppningen, som är inställd på juli i år.

För närvarande verkar det som om Tesla endast har skickat inbjudningar till öppnandet till kunder som “vann” inbjudningar genom Model S-försäljningsreferenskampanjen. Inbjudningar har också skickats ut för att välja VIP, vilket bekräftas av större publikationer inklusive Fortune.

Det verkar som om Tesla inte har bjudit in media till öppningen ännu och det är mycket möjligt att det inte kan, med tanke på att det har ett skick att göra sådana saker, presenterades Model 3 först framför ägare.

Tesla har hållit sin Gigafactory under omslaget under lång tid. Det har inte riktigt varit värd för media på denna gigantiska anläggning, naturligtvis kan det finnas några aspekter av fabriken som företaget kanske vill hålla sig borta från medias ögon i rädsla för att tävlingen tar en antydan eller två från hur den gör saker.

29 juli är det då Teslas Gigafactory kommer att få sin stora öppning.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Tesla. Källa: teslacentral