Tesla kommer att avslöja soltak med integrerat batteri nästa månad

Musk beslutar att Tesla kommer att förbli offentlig

missouri-tesla-ban
Teslas grundare och VD Elon Musk har just twittrat för att meddela att företaget kommer att avslöja en ny produkt vid ett evenemang nästa månad. Detta är den första produkten som realiseras efter sammanslagningen av Tesla och SolarCity även om transaktionen inte formellt har avslutats ännu. Musk har sagt att den nya produkten är ett soltak som har ett integrerat Powerwell 2.0-batteri i kombination med en Tesla-laddare.

Tesla tillkännagav sin 2,6 miljarder dollar med SolarCity förra månaden. Företaget sa att den här affären kommer att göra det möjligt för den kombinerade enheten att bli “världens enda vertikalt integrerade företag med hållbar energi.”

Målet med denna sammanslagning är att utveckla helt integrerade bostads-, kommersiella såväl som nätskaleprodukter som kommer att användas för produktion, lagring och distribution av solenergi. Elon Musk är i en intressant position i allt detta. Han är ordförande i SolarCity och också den största enskilda aktieägaren i både SolarCity och Tesla medan SolarCity-koncernchefen Lyndon Rive är Musks kusin.

Musk har inte gått in i för många detaljer om den här nya produkten idag eftersom det uppenbarligen hålls från oss tills själva evenemanget. Vad vi vet är att Telsa kommer att avslöja ett nytt soltak som har ett integrerat batteri och laddare. Naturligtvis kommer det att finnas mycket intresse för detta.

Teslas evenemang kommer att äga rum den 28 oktober i San Francisco Bay Area.

Syftar till 28 oktober avtäcka i SF Bay Area det nya Tesla / SolarCity soltaket med integrerat Powerwall 2.0-batteri och Tesla-laddare.

– Elon Musk (@elonmusk) 22 september 2016

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk, SolarCity och Tesla.