Tesla slutför SolarCity Acquisition

Tesla bildar en särskild panel för att förhandla om att ta företaget privat

tesla-butik
Trots oro relaterade till företagsstyrning och intressekonflikter bekräftade Tesla idag att man officiellt har slutfört förvärvet av SolarCity. Den föreslagna affären godkändes av både Teslas och SolarCitys aktieägare förra veckan, så det var bara en tidsfråga innan det officiella tillkännagivandet gjordes. Tesla meddelade sin avsikt att förvärva SolarCity för mer än 2 miljarder dollar för några veckor tillbaka.

Telsas medgrundare och VD Elon Musk har mer än bara affärsband till SolarCity. Hans kusiner Lyndon och Peter Rive är faktiskt grundarna av detta solenergiföretag och Musk själv var ordförande för företagets styrelse.

Oro över konflikter och företagsstyrning åt sidan, båda aktieägarnas aktieägare har visat att de är villiga att lita på Musks vision om att integrera de två företagen i en enhet som tillhandahåller lösningar för ren energi för att driva hem och bilar.

Det nyligen tillkännagivna Solar Roof visar Teslas vision för framtiden där SolarCity kommer att spela en viktig roll. Takbältros kostar mindre än konventionella bältros och de kommer att kunna skapa solenergi. Företaget räknar med att starta installationer i volym nästa år.

Nu när förvärvet har avslutats officiellt kommer vi snart att få en verklig känsla av hur Musk planerar att ta den nya enheten framåt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk, SolarCity och Tesla.