Tesla SolarCity-avtal godkänt av aktieägare

Förbeställ Tesla soltakplattor från och med idag

tesla_solar_tiles
Det meddelades för några veckor sedan att Tesla avsåg att förvärva SolarCity för 2 miljarder dollar. Affären kommer att förvandla Tesla från ett elbilsföretag till ett företag som erbjuder flera rena energiprodukter. Affären var föremål för godkännande från bolagets aktieägare och de har överväldigande röstat för det. Som ett resultat av omröstningen har Teslas förvärv av SolarCity på 2 miljarder dollar nu godkänts.

Under ett möte med företagets aktieägare i Fremont, Kalifornien, sade Teslas grundare och VD Elon Musk att de två företagen försöker skapa en integrerad produkt.

”Så du har ett integrerat soltak med en Powerwall och en elbil, och du går bara in i en Tesla-butik, bara säg ja, det händer bara. Allt fungerar, det är sömlöst och du älskar det, ”tillade han.

Företaget tillkännagav nyligen en ny Solar Roof-produkt som kommer att bli den första gemensamma Tesla / SolarCity-produkten. Det ersätter i grunden traditionella takrosor med de som kan producera solenergi. Musk har sagt att de kommer att kosta mindre än konventionella bältros.

Musk sa under evenemanget för Solar Roof att företaget kommer att starta installationer av denna produkt i volym från mitten av 2017. SolarCitys framtid som ett fristående varumärke är oklart just nu, analytiker förväntar sig att det kommer att delas in i Tesla när affären är officiellt avslutad.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om SolarCity och Tesla. Källa: Bloomberg