TextOne V2: Open Protocol IM för iPhone

TextOne V2: Open Protocol IM för iPhone

ProcessOne lanserar sin nya version av sin iPhone-applikation TextOne, som gör det möjligt för användare att chatta och skicka meddelanden från sina telefoner gratis ($ 0,99 / € 0,79 fast avgift eller gratis annonsstödda app), som de flesta mobila IM-appar. Version 2.0 tillåter användare att chatta med sina GTalk-kontakter och kan nu hitta vänner på Facebook. Den coola nya funktionen är integreringen av e-post direkt i de direkta meddelandekonversationerna, det betyder att användare kan chatta genom att skicka e-post, även med personer som inte har ett TextOne-konto.

Uppdatering: Vi använde tidigare titeln “Open Source”, men det var ett misstag, vi menade att säga “Open Protocol”, vilket innebär att andra kan skriva interoperabla IM-system, men källkoden för TextOne är inte tillgänglig för andra att använda.

Som du kan se på bilden (till vänster) kan människor nu också integrera foton i sina diskussioner. Företaget har också utvecklat sitt eget annonsformat eftersom de inte var nöjda med det traditionella erbjudandet för mobilannonsnätverk: “alltför påträngande” sade VD Mickael Remond. Se ett exempel på toppen av konversationslistan på bilden till höger.

Det finns många iPhone-applikationer och jag har inte testat den här ännu, jag kommer att uppdatera min artikel när jag gör det. TextOne version 2.0 är för närvarande i godkännandeprocessen i Appstore, den skulle troligen vara tillgänglig i slutet av veckan:

Nya funktioner inkluderar:

Möjlighet att infoga foton i chattsessioner E-postintegration i TextOne chat Stöder GTalk Hitta Facebook-vänner som är TextOne-användare

Andra funktioner inkluderar:

Push-support och offline-meddelanden Ingen kostnad per meddelande Inga komplicerade procedurer för att acceptera kontakter Ingen närvaro eller status Sekretess: inget behov av att använda ditt telefonnummer, vilket hjälper dig att hålla ditt nummer privat. Därför kan den här appen användas på iPod Touch och iPad. Anslut TextOne-kontakter till adressboken för att få kontaktnamn och foton.

Sparad i Apple> Mobiltelefoner> Webb. Läs mer om e-post, Im, iPhone, iPhone 4 och Iphone App.