Thailändska studenter fångade med hjälp av högteknologiska metoder för att fuska i tentor

thai_students_cheating

thai_students_cheatingKommer du ihåg den dagen då du fuskar i provet lika enkelt och enkelt som att skriva ner anteckningar och svar på din inre arm och ha på dig en långärmad skjorta? Ja, vi vet, vi saknar de dagarna också, men snabbt fram till idag har eleverna blivit alltmer resursstarka och nyligen blev en grupp thailändska studenter fångade i fusk med hjälp av detaljerade metoder.

Enligt rapporter litade eleverna på teknik som en dold kamera i sina glasögon samt en smartwatch. Hur det här lilla systemet fungerade är att vissa studenter skulle fungera som ombud och gå in i provet och skannade examensarbetet med den dolda kameran. De lämnade sedan provet tidigt efter att gärningen gjordes och skickade sedan frågorna till ett andra lag.

Det andra teamet skulle sedan fylla i dessa svar och sedan skicka tillbaka svaren till studenterna i tentamen via smartklockor, så att de kunde slutföra sina examensfrågor med rätt svar. Inte överraskande är det därför som vissa universitet har infört ett förbud mot alla klockor (inklusive vanliga, förmodligen bara för att vara säkra) under tentor.

De studenter som fångats har sedan blivit svartlistade av universitetet som också har tvingats avbryta de pågående tentorna och omplanera dem för ett senare datum.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om utbildning.