THX har förvärvats av Razer

THX har förvärvats av Razer

thx_logoOm du har tittat på filmer på bio eller till och med hemma finns det en god chans att du är bekant med THX, ljudföretaget som grundades av George Lucas långt tillbaka på dagen. Men det ser ut som 2016 kommer THX att ha ny ledning eftersom Razer har meddelat att de kommer att förvärva företaget.

Nu innan du blir orolig för att Razer börjar flytta THXs fokus bort från bio och till spel, kan du vara säker på att veta att det inte kommer att hända, eller åtminstone inte när som helst snart. Razers VD Min-Liang Tan sa till The Verge att de för det mesta kommer att lämna THX: s ledning och personal intakta och ge dem sitt eget oberoende och låta dem fatta sina egna affärsbeslut.

I själva verket planerar Razer att hjälpa THX att växa genom att ge dem tillgång till företagets globala infrastruktur. I ett inlägg på Medium antydde THXs VD Ty Ahmad-Taylor att gemensamma produkter kanske kan vara något vi kan förvänta oss i framtiden. Han hade också detta att säga om Razer: “De tror på den otroliga samlingen av audiovisuella ingenjörer i världsklass, mjukvaruutvecklare, produktledare och branschexperter som utgör THX, liksom teamet som stöder dem operativt.”

Men som sagt, förväntas THX behålla sitt oberoende, så tills båda företagen säger något annat är det affärer som vanligt för närvarande.

Arkiverat i Ljud> Allmänt. Läs mer om Razer.