Till och med hörlurar inställda på din ljudprofil

Till och med hörlurar inställda på din ljudprofil

Jämnhörlurar-06
Att tillföra mer värde till bärbar teknik är nyckeln till att göra nästa generations produkter mer attraktiva. Det finns massor av fantastiska hörlurar och hörlurar där ute, och den här produktkategorin har inte sett många innovationer under de senaste decennierna, förutom 3D-ljud och några unika mönster som ORA X som kombinerade hörlurar med smarta glasögon.
Anpassning är också en av de viktigaste ingredienserna för att göra bärbara enheter mer önskvärda utan att bryta banken i processen.

För några dagar sedan träffade jag Danny Aronson, CEO & Cofounder, MeQ, företaget bakom Even, de “första” hörlurarna som var anpassade till varje användares unika hörsel. Jag har nyligen sett en liknande teknik vid HAX Demo Day, med Nura-hörlurarnas prototyp, vars Kickstarter-kampanj hittills steg över 830 $.

Even är väldigt annorlunda än Nura på grund av dess hörlursformfaktor och hur den spelar in din ljudprofil: du behöver inte en telefon för att ställa in din profil genom att klicka på en knapp på volymkontrollen startar du den inbyggda virtuella ljudguiden som berättar steg för steg-processen för att skapa den. Den personliga ljudkalibreringen märkt EarPrint-tekniken av MeQ kan också utföras direkt från Even webbplats med vanliga hörlurar.

EarPrint-tekniken mäter din hörsel genom att spela åtta bitar musik i varje öra, och du kommer att trycka på “jämn” -knappen varje gång du hör dem med lägsta volym. Programvaran övervakar vid vilken volymnivå du kan uppfatta varje frekvens, och vet att varje person hör olika frekvenser vid olika trösklar.

Hela processen tar några minuter, och EarPrints röst, aka Sarah, berättar exakt vad du ska göra, vilket är en bra användarupplevelse. Jag försökte lyssna på olika musik med min ljudprofil på och av, och skillnaden är stor. Fungerar till och med mycket bra för mig eftersom jag inte hör baser så bra, särskilt med vänster hör, och EarPrint-tekniken kompenserar fantastiskt för det.

Till och med har en svart och en vit hörlur, så att användarna enkelt kan känna igen vilken som måste placeras i höger eller vänster öra, vilket krävs för att den anpassade ljudkalibreringen ska fungera. Företaget rekommenderar att man kalibrerar även var tredje till sjätte månad, eftersom hörseln kan förändras över tiden.

Even finns idag för $ 99 från produktens webbplats: http://geteven.co

Nyckelfunktioner:

Hörlurar med Even’s inbyggda EarPrint-ljudanpassning Högkvalitativa, vinkelbeständiga kablar med färgkodning, vit = vänster; svart = höger Inline-styrenhet med personalisering, mikrofon och volym / uppspelning / paus-knapp Silikonöratoppar i tre, utbytbara storlekar (liten, medelstor, stor) Nylonfodral USB-kabelladdare Batteriets livslängd är ungefär 9 timmar

Filed in Audio> Breaking> General. Läs mer om ljud och hörlurar.