Time Warner investerar 580 miljoner dollar i Hulu, kommer att erbjuda sina kabelkanaler för livestreaming

Hulu kommer att streama TV på Amazon Echo Show

hulu-hjälte
Online-videostreamingföretaget Hulu är ett joint venture mellan branschjättar – Disney, Comcast och 21st Century Fox – och nu får det ett fjärde moderbolag. Det har meddelats idag att Time Warner har förvärvat en 10-procentig andel i Hulu genom att investera 580 miljoner dollar. Detta värderar den tio år gamla tjänsten till 5,8 miljarder dollar. Time Warner bekräftade också att det kommer att tillhandahålla en serie kabelkanaler för direktuppspelning på Hulus kommande TV-streamingtjänst. Hulus online-TV-streamingtjänst förväntas lanseras i början av nästa år.

Det rapporterades första gången förra året att Hulu och Time Warner pratade om en potentiell affär, men vad den affären innebar inte var tydlig vid den tidpunkten.

Vi vet nu att det handlar om en betydande transaktion från Time Warner såväl som ankomsten av sin svit kabelkanaler till Hulus internet-TV-streamingtjänst.

Hulu bekräftade för några månader sedan att det kommer att lansera en TV-streamingtjänst 2017. Tjänsten kommer att innehålla live nyheter och sportkanaler samt de som ger täckning av ledande evenemang. Rapporter tyder på att Hulu har pratat med ESPN, ABC, FX, Fox, Disney och andra för kanalerna.

“Det här är bara de senaste exemplen på vårt åtagande att stödja innovativa digitala tjänster som gör det möjligt för konsumenter att få tillgång till högkvalitativt innehåll, men de vill ha det på en mängd olika plattformar”, säger Jeff Warkes vd för Time Warner i ett uttalande.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning, Hulu och Time Warner.