Tinder Date går hemskt fel

tinder-official

tinder-tjänsteman

Tinder används av miljontals människor runt om i världen för att träffa nya människor, det är mildt sagt, men det har förekommit incidenter med att Tinder-datum går hemskt fel. En sådan händelse hände nyligen i Kansas där en Tinder-användare kidnappades, slogs och hölls mot sin vilja i sex dagar av en man som hon träffade genom appen. Mannen, Shane Steven Allen, står inför fyra anklagelser för förvärrat batteri och en för kidnappning.

NBC News rapporterar att Allen för närvarande sitter i polisens förvar under en obligation på 100 000 dollar. Om han är dömd kan han titta på 32 års fängelsestraff.

Kvinnan är en 20-årig student vid University of Kansas, hon kidnappades och återvände till sin sororitet sex dagar senare med flera skador inklusive blåmärken och skrubbsår, svarta ögon och brutna blodkärl i ögonen.

Ytterligare rapporter avslöjar att de två tidigare hade träffats utan att någon incident inträffat, men nästa gång de träffades anklagade Allen henne för att ha flirtat med en av sina vänner, och det ledde till hennes kidnappning och missbruk. Allen sa att han höll kvinnan tills hennes skador hade läkt och att han bara släppte tillbaka henne efter att hon lovade att inte ringa polisen på honom.

Missbruksproblemet finns mycket i sociala medier och det kan förnekas. Vi har redan sett andra incidenter inklusive våldtäkt och till och med ett självmord som sänds på Periscope, offret är verkligen inte fel i detta specifika fall och den enda lärdom vi kan lära oss är att vara extremt vaksamma när vi träffar människor som vi bara någonsin har känd genom en smartphone.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Tinder.