Tips och tricks för Xiaomi Mi Band 4 Hur man får ut mer av din nya fitnessspårare

Tips och tricks för Xiaomi Mi Band 4 Hur man får ut mer av din nya fitnessspårare

Trots den budgetprislappen har Xiaomis Mi Band alltid packat i en anständig mängd funktioner, vilket ger en fitnessspårare som kan konkurrera med Fitbit, Samsung och Garmin.

Med Mi Band 4 är det ännu mer fallet för att göra det till en av de bästa budgetträningsspårarna du kan få tag på just nu.

För att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din tracker har vi valt ut några praktiska tips som vi tyckte var användbara för att få ut så mycket som möjligt av Mi Band 4s funktioner. Och glöm inte att kolla in vår guide till vad du kan förvänta dig av Xiaomi Mi Band 5.

Viktig läsning: Mi Band 4 v Mi Band 3

Hur man byter urtavlor

Xiaomi Mi Band 4 viktiga tips och tricks

Med den här fina nya färgpekskärmen är Mi Band 4 ett bättre ställe att se din information inklusive att checka in på tiden. Du behöver inte längre stirra ner på samma urtavla, det finns nu stöd för att blanda saker på den fronten.

Xiaomi innehåller en stor samling klockor som du kan se inifrån Mi Fit-appen. Om du vill visa dem trycker du på Profil fliken i appen och välj din enhet i avsnittet Mina enheter. Gå till Inställningar för bandvisning och du kan se vad du har att välja mellan. Tryck på de du gillar och välj sedan att synkronisera med ditt Mi Band.

Den goda nyheten är att du kan lagra några urtavlor på ditt band och välja mellan dem på enheten. För att göra det, gå till Mer menyn på din Mi Band 4 och leta efter Bandvisning. Därifrån kan du svepa genom de synkroniserade klockans ansikten.

Om du behöver inspiration, har vi också valt ut våra favorit Mi Band 4 urtavlor.

Se fler väderprognoser

Det finns en särskild vädermeny på Band 4 så att du kan se dagens prognos. Men du kanske saknar det faktum att om du sveper uppåt på skärmen kan du också se vädret de närmaste tre dagarna för att hjälpa till med din planering framåt.

Ändra skärmens ljusstyrka

Xiaomi Mi Band 4 viktiga tips och tricks

Xiaomi har lyckats placera en av sina bästa och ljusaste skärmar på Mi Band 4. Oavsett om du vill lysa upp saker eller ta ner saker, kan du göra det från bandet själv. Gå till Mer menyn och välj sedan Inställningar. Därifrån ser du inställningen för ljusstyrka och du kan helt enkelt trycka på + för att vrida upp den eller – för att dimma skärmen.

Ställa in en påminnelsesvarning

Xiaomi Mi Band 4 viktiga tips och tricks

Det finns en överraskande mängd som händer i vägen för appvarningar på Mi Band 4. Det kan faktiskt kännas lite överväldigande först. En av de fina funktionerna du kanske vill vänja dig vid är att ställa in påminnelser.

Du kan göra detta genom att trycka på Mer alternativet i enhetsinställningarna i din Mi Fit-app. Händelsepåminnelserna är bara en av många appvarningar du kan ställa in eller aktivera. Du kan helt enkelt välja ett datum, skriva det lilla påminnelsemeddelandet och till och med tilldela det en vibration för att se till att du inte missar det.

Ändra måttenheter

Xiaomi Mi Band 4 viktiga tips och tricks

Vi vet att det finns många människor där ute som gillar att hantera km istället för miles eller kg istället för kg. Om du vill arbeta med de måttenheter som du förstår bäst, gå till Profil fliken på Mi Fit-appen och välj inställningar och gå sedan till Enheter. Gör dina val och välj bakåtpilen i det övre vänstra hörnet för att spara dina inställningar.

Få bättre sömnspårningsinformation

Ur en noggrannhetssynpunkt har sömnspårningen förbättrats kraftigt på Mi Band 4. Det har också blivit lite mer användbart när det gäller vad det kan berätta om din sömn.

För att utnyttja de extra sömninsikterna måste du se till att den är påslagen inuti Mi Fit-appen. För att kontrollera det, gå till Profil och då Smart analys. Därifrån kan du slå på och av sömnkvalitetsanalys om du vill ha den extra datan.

Stäng av pulsmätning

Xiaomi Mi Band 4 viktiga tips och tricks

Batteriets prestanda på Mi Band 4 är ganska bra. Xiaomi lovar 20 dagar och det är vad du till stor del kommer att få. Om du vill hålla dig borta från den laddaren längre finns det dock några funktioner som du kan inaktivera för att sträcka ut den längre.

En av dessa funktioner är den kontinuerliga pulsmätningen för under dagen och när du sover. För att stänga av den, gå till Mi Fit-appen, gå till Profil och välj sedan ditt band från Mina enheter. Leta efter hjärtfrekvensdetektering och härifrån kan du helt stänga av kontinuerlig spårning under dagen, när du sover eller båda.

Det finns också möjlighet att justera frekvensen som Band 4 känner av hjärtfrekvensen. Så ju mindre ofta det måste ta dessa HR-mätningar, desto bättre är det för att bevara batteriets livslängd.

Lyft handleden för att se

Xiaomi Mi Band 4 viktiga tips och tricks

Många smartwatches och fitnessspårare gör det här, men vad vi gillar med det på Mi Band 4 är att du kan styra svarshastigheten och när den funktionen är aktiverad tidsmässigt. Det är praktiskt om du inte vill att det ständigt ska gå till exempel på natten.

För att komma till lyfthandleden för att visa inställningar, gå till enhetssidan i Mi Fit-appen och leta efter Vänster handled för att visa data meny. Därifrån kan du välja mellan normala eller känsliga svarshastigheter och de tidsfönster som funktionen ska användas.

Aktivera nattläget

Xiaomi Mi Band 4 viktiga tips och tricks

Om du håller skärmen fin och ljus under dagen kan du få Mi Band att automatiskt stänga av saker när du är redo att gå och lägga dig. I nattläge kan du ställa in vilken tid skärmens ljusstyrka ska sänkas.

Gå till Enhet inställningarna i Profil fliken på Mi Fit-appen och bläddra ner till nattläge. Därifrån kan du ställa in tiderna när den slås på och stängs av och den synkroniseras sedan till Mi-bandet efter. Så enkelt är det.

Återställ Mi Band 4

Om ditt Mi-band inte beter sig som du förväntar dig och visar sig lite buggy, kan en fabriksåterställning ofta få igång saker igen.

För att göra detta måste du trycka på den beröringskänsliga skärmen på bandet och dra ner till Mer ikon. Därifrån, rulla hela vägen tills du ser alternativet för fabriksåterställning och tryck på.

Var bara medveten om att det här gör vanligtvis att all osynkroniserad data kommer att gå förlorad när du behöver para ihop din Band 4 till din telefon igen.

Om du inte vill riskera att förlora dessa data finns det också ett omstartalternativ. Du hittar den genom att ta samma steg som beskrivs ovan. Omstartalternativet ska visas några alternativ ovanför fabriksåterställningsalternativet.