Tokyos olympiska medaljer kan tillverkas av återvunna smartphones

Image credit - Nikkei Asian Review

Bildkredit - Nikkei Asian Review

Bildkredit – Nikkei Asian Review

Om du inte redan visste det kommer de olympiska spelen 2020 att hållas i Tokyo, Japan. Faktum är att Japans premiärminister Shinzo Abe nyligen dök upp vid avslutningsceremonin för OS 2016 i Rio där han dök upp på scenen klädd som Mario, vilket vi måste säga var ganska sportigt av honom.

Med detta sagt är planerna för 2020-spelen redan på gång. Enligt en rapport från Nikkei Asian Review (via The Verge) finns det redan planer på vad medaljerna skulle vara gjorda av. Tydligen finns det en idé som kastas runt just nu där medaljerna kan göras från kasserade smartphones.

Detta skulle inte bara vara bra för miljön utan det kan hantera e-avfall. Det har uppskattats att guld och silver i kasserad elektronik utgör 16% respektive 22% av det globala utbudet, vilket innebär att de borde vara mer än tillräckliga för att producera tillräckligt för att skapa metall för OS.

Till exempel under 2014 ensam lyckades Japan återvinna 143 kg guld, 1 566 kg silver och 1112 kg koppar. År 2012 bestod metallerna som användes för att tilldela idrottarna 9,6 kg guld, 1 210 kg silver och 700 kg koppar, så som vi sa verkar Japan ha mer än tillräckligt med tillgång, men just nu skulle problemet vara att installera någon form av konkret insamlingsplan för att göra sig redo för spelen.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Japan och sport.