Tony Fadell tillkännager sin avgång från boet

Tony Fadell tillkännager sin avgång från boet

Bildkredit - Pari Dukovic

Bildkredit – Pari Dukovic

Tony Fadell är känd för flera saker, varav en hjälper till att skapa iPod, en ikonisk hårdvara när det gäller mediaspelare, och också för att hjälpa till att grunda Nest, ett företag som har hjälpt till att leda avgiften när det gäller att skapa smarta och anslutna hushållsobjekt. Men precis som hans tid på Apple var ute verkar det som om han också är klar på Nest.

I ett blogginlägg på Nests webbplats avslöjade Fadell att han skulle lämna företaget. Det kan verka plötsligt, men enligt Fadell började övergången faktiskt sent förra året. ”Även om den här nyheten kan kännas plötslig för vissa, har denna övergång pågått sedan slutet av förra året och även om jag inte kommer att vara närvarande dagligen på Nest kommer jag att fortsätta vara involverad i min nya roll som rådgivare till Alphabet och Larry Sida. Detta kommer att ge mig tid och flexibilitet att sträva efter nya möjligheter att skapa och störa andra industrier. ”

Nest kommer nu att drivas av Marwan Fawaz som kommer att bli den nya VD för företaget, som också brukade vara chef för Motorola Mobility. Nest förvärvades av Google redan 2014. De fick till och med Fadell att redesigna Google Glass även om saker och ting har varit ganska tysta i det ända ett tag nu.

Med detta sagt är Fadell långt ifrån inaktiv. Han har finansierat flera olika nystartade företag, varav den ena vi skrev om Actev Motors, ett företag som han hoppas kommer att kunna skapa en smart go-kart för barn.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Alfabetet, Google och Nest.