Topshop tittar på att skapa smarta kläder

Topshop tittar på att skapa smarta kläder

topshop jackaNär vi tänker på bärbar teknik kan du tänka på smartklockor och fitnessband, men låt oss tänka på själva namnet, “bärbar” vilket betyder något som kan bäras, till exempel kläder. Nu är tanken på smarta kläder inte ny, men om du hoppas att det kommer att bli vanligt kan det tack vare hjälp från Topshop.

Företaget har nyligen valt smart tygstart The Crated som vinnare av företagets Top Pitch bootcamp, och tillsammans med The Crated kommer de att arbeta för att skapa en “prototyp för uppvärmd plagg”, där The Crated kommer att tillhandahålla tekniken, medan Topshop kommer att ge dem tillgång till sitt designteam.

Vi är inte säkra på hur den slutliga produkten kommer att se ut, men i grund och botten låter det som om det kan vara någon form av jacka eller tröja där du kan kontrollera värmen, men vi gissar bara. Enligt Sheena Sauvaire, Topshops globala marknadsdirektör, ”The Crated uppnådde balansen mellan stil och funktion; dess fokus på textilier för att skapa nästa generations smarta kläder med värmeteknik är enkelt med ett tydligt syfte för konsumenten. ”

Men som vi sa kommer de att arbeta med en prototyp vilket innebär att det inte finns någon garanti för att det kommer att bli en verklig produkt eftersom det finns många saker att ta hänsyn till, men vem vet kanske det kommer att göra det.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om mode och bärbar teknik.