Tout: 15 sekunder Videostatusuppdateringar på Facebook och Twitter

Tout

Tout Det finns en Twiterrification av allt som händer ett tag nu – tänk Blip.fm för musik, Blippy för kreditkort, ShopSocially för shopping, Twitpic för bilder- och Tout är det senaste tillskottet till trenden.

Tout låter människor uppdatera sitt Facebook- eller Twitter-flöde med korta videor (max 15 sekunder). Det faktum att Tout inte försöker vara en fristående applikation utan snarare ett verktyg som ska användas i befintliga stora sociala nätverk är smart. Begränsningen på 15 sekunder är också bra, både för användare – vem vill titta på långa videor istället för att snabbt läsa 140 tecken? – och för företagets infrastrukturkostnad. Det är också bra att begränsa uppladdningstiden.

Tout

Tout-applikation för iPhone

Vi har sett företag som lanserar en liknande tjänst tidigare, som Twiddeo (2007), men vid den tiden var det inte så enkelt att skjuta video och ladda upp från mobiltelefoner som idag, Twiddeo finns inte längre.

Att veta att fånga bilder och videor från mobiltelefoner är en exploderande aktivitet, hoppas vi att Tout inte kommer att drabbas av samma öde som Twiddeo: telefoner är nu den kamera som valts för människor, delvis för att de till skillnad från kameror också erbjuder delningsfunktioner en stor indikator på denna trend är framgången för den mobila fotodelnings- och sociala nätverkssidan Instagr.am. Kolla in videodemon för att se hur det fungerar.

Tout är baserat i San Francisco, det är en teknikutveckling av SRI (Stanford Research Institute). Touts investerare inkluderar Horizons Ventures, investeringsarmen till Hongkong-baserade miljardären Li Ka-Shing som investerade 120 MUSD i Facebook, New York-baserade Seavest Venture Capital och Anduin Ventures.

Sparad i Apple> Mobiltelefoner> Videor (webb)> Web ..