Toyota ska lanseras "Toyota vän": ett socialt nätverk för bilägare

Toyota Friend

Toyota vänReuters har rapporterat att Toyota och Salesforce.com Inc kommer att samarbeta för att bygga ett speciellt socialt nätverk som heter “Toyota Friend”. Du kanske undrar – varför använder företaget inte bara Facebook istället? Det kommer definitivt inte att kunna tävla mot det sociala nätverkets mammut och det tänker inte. Toyota Friend låter folk göra en sak som Facebook-användare inte kan: bli vän med sina egna bilar.

Toyota Friend kommer att vara för personer med internetaktiverade Toyotas. Istället för att kolla in fotografier av dina vänner som krossas på fester eller för att du ska kunna länka videor av söta kattungar, kommer Toyota Friend att skapa en vänskap mellan dig och din bil och hålla dig informerad om hur det går. Till exempel, om en bil var låg på batteri och behöver laddas, kan den skicka en påminnelse till bilägaren via Toyota Friend så att han / hon inte kommer att glömma att smälta in bilen innan han åker till jobbet i morgon. En bil som påminner dig om att byta däck innan du åker på en lång resa nästa helg kan vara till hjälp för att rädda liv också – tänk bara på alla möjligheter.

Användare kommer också att kunna delta i enkla tvåvägskonversationer med bilen, men det nämndes inte hur ”enkelt” det skulle vara. Toyota Friend kommer att lanseras i Japan tillsammans med Toyotas första elbilar och plug-in hybridbilar nästa år. Låt oss hoppas att bilarna inte blir avundsjuka när du blir involverad i mer än ett bilförhållande.

Arkiverad i Transport> Webb. Läs mer om bil, sociala nätverk och Toyota.