Trender: HR bort från handleden Jakten på exakta BPM-avläsningar fortsätter …

Trender: HR bort från handleden Jakten på exakta BPM-avläsningar fortsätter ...

En nyligen genomförd studie utförd av Cleveland Clinic avslöjade att Apple Watch var bäst för pulsmätning från handleden. Men som ofta är fallet med många av dessa studier hade vi några stora frågetecken över hur dessa tester gjordes och förhållandena. Till att börja med stod Apples smartklocka upp mot vissa gamla enheter som Fitbit Charge HR, som till exempel sedan har använts av Charge 2.

Läs detta: Bästa pulsmätare och HRM-klockor

Vi har testat en hel del handledsbaserade bärbara datorer med inbyggda optiska pulsmätare och vi kan förmodligen välja ut en som vi gärna rekommenderar för att leverera pålitliga avläsningar. Medan många fortsätter att flytta sensorerna till handleden finns det många faktorer som kan påverka hjärtavläsningarna där, inklusive att få bra kontakt med huden.

Så det är ingen överraskning att vissa företag börjar utforska andra delar av kroppen i strävan att bevisa att du kan använda optiska sensorer och få den noggrannhet som vi och resten av den bärbara köparen önskar.

Här är vem som får det rätt och vem behöver lägga mer arbete på att få hjärtfrekvensen rätt.

KLÄDER – Jabra Pulse Special Edition

Jabra släppte sina första biometriska hörlurar 2014 och den nya Jabra Pulse Special Edition fortsätter att mäta hjärtfrekvensen från öronen. Varför valde de örat? Eftersom den är full med små blodkärl och är en utmärkt plats för den “optomekaniska” sensorn som är inbyggd i pulsen för att ta avläsningar.

Jabra samarbetade med biometriska sensorspecialister Valencell som också tillverkar sensorer för LGs pulshörlurar, Scosche Rhythm + och Atlas Wristband.

Enligt vår erfarenhet har hjärtfrekvensövervakningen varit i toppklass och är ett utmärkt alternativ till de fläckiga handledsbaserade bärkläderna om du gärna tar din smartphone till gymmet eller utomhus när du tränar.

NÄRA DÄR – Moov HR

Moov HR ser också högre upp i kroppen med sin senaste bärbara, en sensor som sitter i ett huvudband eller en badmössa.

Enligt företaget, placerar sensorn mot de höga templen på sidan av huvudet där huden är tunnare, sensorns rörelse minskar och det finns ökat blodflöde, ger mer tillförlitliga avläsningar.

Vi har haft ett kort försök med det och även om vi skulle behöva spendera mer tid på att verifiera om det är mer exakt än en handledsbaserad enhet, går det inte att komma undan att dra av huvudbandet inte kommer att vara för alla.

SQUARE – Inuti smarta kläder

I teorin, förutom ett bröstband, borde detta vara det näst bästa sättet att mäta hjärtfrekvensen. Företag som bland annat Athos, Hexoskin och OMSignal har vävda sensorer i tyget, så när du drar en skjorta eller sport-BH (som OMsignal OMbra på bilden ovan) är sensorerna snygga och nära kroppen och bröstet för att slita ut den pålitliga data.

Enligt vår erfarenhet fungerar det inte riktigt som annonserat. Passformen för smarta kläder måste vara perfekt och är inte särskilt smickrande att bära om du inte redan är i bra form. Om du inte får rätt passform kan det påverka dessa sensorer förmåga att leverera korrekta data. Lösare passande smarta kläder som fortfarande kan spåra biometrisk information som hjärtfrekvens verkar som den omöjliga drömmen just nu. Kanske kommer det att förändras i framtiden. Kanske.