Tryck för att betala kan komma till Android Wear snart

Nya Android Wear 2.0-funktioner kan nu komma fram via Play Store

Android-slitageEn av funktionerna i Apple Watch är Apple Pay, där tack vare det inbyggda NFC-chipet kan bärare av enheten använda sin enhet för att göra betalningar där Apple Pay redan accepteras. Tyvärr är det en funktion som saknats från Android Pay ett tag nu, och detta beror mest på mjukvarusupport eftersom hårdvaran redan finns.

Men enligt folket på Android Police verkar det som om de har stött på några tecken som tyder på att tryck för att betala snart kommer till Android Wear. Detta är enligt den senaste nedbrytningen av Google Play-tjänster där det upptäcktes att det fanns flera strängar som hänvisade till tryck för att betala.

Som Android Police konstaterar är detta inte första gången som tryck för att betala antyds i Google Play-tjänster, men det är uppenbarligen första gången som texten faktiskt dyker upp, medan tidigare nämnde funktionen bara i namn. Detta verkar tyda på att vi kan komma närmare lanseringen.

Naturligtvis finns det ingen garanti för att den kommer att släppas i Google Play-tjänsterna 10.0, men som vi säger verkar det tyda på att vi kan komma närmare en lansering. Exakt hur detta fungerar återstår att se, men vi tror att det förmodligen kommer att likna det vi såg med Apple Watch.

Sparat i prylar> Allmänt. Läs mer om Android Wear, Google, Smartwatch och Wearable Tech.