Tvåfaktorautentiseringsmeddelanden fungerar nu på Android Wear

Tvåfaktorautentiseringsmeddelanden fungerar nu på Android Wear

google-2faOm du vill skydda dina inloggningar från obehörig åtkomst är det en bra idé att aktivera tvåfaktorautentisering. Om du inte är bekant skickar detta i princip användarna en engångskod eller en uppmaning på deras mobila enhet / dator förutom att logga in med dina uppgifter, vilket innebär att om inte hackaren har din telefon kommer ditt konto att förbli säkert.

Med Google verkar det som om de nyligen har aktiverat tvåfaktorautentisering för Android Wear, vilket innebär att du nu kan få meddelanden på din smartwatch. Innan detta erbjöd Google användare 3 alternativ när de skyddade sitt Google-konto: en kod som genererades av en app, ett SMS som skickades till din telefon eller en uppmaning på din telefon för att godkänna inloggningsprocessen. Men som Android Police har rapporterat verkar det som om den senare metoden nu fungerar med Android Wear.

Med tanke på att Android Wear-enheter i allmänhet är parade med en smartphone verkar det som om uppmaningarna som visas på din telefon nu kan visas på din smartwatch, så att du inte längre behöver fiska din telefon ur din väska eller ficka för att autentisera dig själv. Men enligt Android Police verkar det som om Google ännu inte har aktiverat det för alla och att det bara verkar fungera för vissa användare för tillfället.

Vi kan bara anta att detta beror på att funktionen antingen testas eller rullas ut långsamt, men hur som helst om du äger en Android Wear-enhet, en Android-smartphone och har tvåfaktorsautentisering aktiverad för ditt Google-konto, kan detta vara en säkerhetsfunktion att se fram emot.

Sparat i prylar> Allmänt. Läs mer om Android Wear, Google, Security, Smartwatch och Wearable Tech.