Twitch Cracking Down On View-Bots

Amazon Could Be Looking To Expand Twitch To Businesses

ryck-ao-banNågra av er kanske minns att Instagram för några år sedan gjorde en enorm rensning över sin plattform där de blev av med bots och falska konton för att hjälpa till att blåsa upp antalet användare. Med tanke på att det finns vissa människor som försörjer sig på att marknadsföra produkter på Instagram är det naturligtvis en fördel att ha en stor publik som de kan visa upp för annonsörer.

Detsamma kan också sägas för andra plattformar som Twitch, där det att ha ett högt antal tittare under din ström kan skicka dig som populär. Tyvärr har Twitch inget av det och de har meddelat att de kommer att slå ner på view-bots, bots som är utformade för att artificiellt blåsa upp det faktiska antalet tittare som en streamer har.

Hur kommer de att slåss mot dessa bots? Genom att vidta rättsliga åtgärder. Enligt Twitch, ”Idag lägger vi till ett tredje lager. Vi tar nästa steg mot att skydda Twitch-tittare och programföretag från de skadliga effekterna av denna typ av skadlig verksamhet genom att vidta offentliga rättsliga åtgärder mot sju av de mest aktiva säljarna av visningstjänster. ”

Nu har Twitch redan åtgärder för att förhindra att sådana situationer uppstår, men det finns naturligtvis företagsamma botskapare som ständigt är på språng för att försöka kringgå nämnda system, men förhoppningsvis med rättsliga åtgärder kommer det att avskräcka användare och botskapare från att använda sådana ”fusksystem” i framtiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Twitch.