Twitter enligt uppgift intresserad av streaming NBA & MLS

Twitter enligt uppgift intresserad av streaming NBA & MLS

twitter nflTwitter är en webbplats för sociala medier och under den längsta tiden någonsin tillät användare att lägga upp små statusar som vissa har kallat mikrobloggar. Men med tiden gick den sociala medieplattformen, som sin konkurrent Facebook, att anpassa sig för att erbjuda fler skäl att använda sin tjänst och stanna kvar som användare.

Vi har sett företaget lansera verktyg som Periscope, och nu ser det ut som att strömma sport är något som Twitter också är mycket intresserad av. En rapport från Recode har visat att Twitter enligt uppgift är i samtal med kabelnätverket Turner, NBA och MLS (Major League Soccer) för att få rättigheterna att strömma en del av deras sportrelaterade innehåll.

Twitters förhållande till sport är inte nytt. Tidigare i år meddelade plattformen för sociala medier att de hade träffat en överenskommelse med NFL för att streama några av sina torsdagskvällfotbollsspel, så det är möjligt att detta rykteavtal att de försöker arbeta med Turner kan resultera i en erfarenhet.

Det verkar som om Twitter faktiskt kan ha antytt deras planer tidigare i år. När vi talade om Recode i april citerades Twitter CFO Anthony Noto, “Vi pratar inte bara med ligorna, vi talar också med ligornas sändningspartners och ligornas kabelnätverkspartner.” Hur som helst eftersom ingenting har materialiserats ännu är det oklart om Twitter har lyckats med sina förhandlingar, så vi antar att vi bara måste vänta och ta reda på det.

Arkiverat i Allmänt> Rykten. Läs mer om sport och Twitter.