Twitter-följerräkning inkluderar inte längre låsta konton

Twitter Will Bring Back Its Verification Program Next Year


Twitter förändrar hur antalet följare följs på sin plattform. Företaget bekräftade idag att det inte längre kommer att inkludera konton i offentligt publicerade följare som har låsts för dåligt beteende. Kontona som Twitter låser för brott mot dess standarder förblir frysta tills användaren loggar in igen och återställer sitt lösenord. Sådana konton kommer inte längre att räknas som följare av kontona som de följde.

Detta innebär att användare kommer att märka en minskning i antalet följare, men Twitter säger att det inte kommer att vara betydande.

De flesta användare ser bara att antalet följare följer med fyra eller färre följare. Stora konton som kändisar och politiker kan dock förlora ett stort antal följare. Washington Post rapporterar att president Donald Trumps konto förlorade 100.000 anhängare omedelbart efter att denna förändring gjordes medan tidigare president Barack Obama förlorade 400 000.

Det finns olika orsaker till att Twitter kan låsa ett konto. De inkluderar att blockeras av ett stort antal konton efter att kontot nämnt dem, twittra en betydande mängd svar, lägga upp vilseledande länkar och mer.

”Vi inför en förändring av antalet följare som en del av vårt arbete för att göra Twitter till en mer pålitlig tjänst för offentliga konversationer”, säger Vijaya Gadde, en medlem av Twitters säkerhetsteam och tillade att “Du borde vara säker på att antalet följare som presenteras över Twitter är meningsfulla och korrekta. ”

Filed in Web. Läs mer om Twitter.