Twitter involverad i intern kamp om försäljning

Twitter Will Bring Back Its Verification Program Next Year

twitter_logo
Det har varit en hel del spekulationer om Twitter nyligen eftersom flera friare tros förbereda bud för det offentliga företaget. En lång rapport har publicerats av Bloomberg idag som avslöjar att Twitter är inlåst i en intern kamp om försäljningen eftersom toppledare är uppdelade över hur företaget ska fortsätta. Vissa är inte ens för ett förvärv och vill att Twitter ska förbli ett oberoende företag.

Tre toppledare i företaget tros vara låsta i denna kamp om Twitters framtid. Medgrundare och styrelseledamot Ev Williams är enligt uppgift intresserad av att sälja medan VD Jack Dorsey sägs vara emot tanken på att sälja och vill att Twitter ska förbli oberoende.

Anthony Noto som officiellt är ekonomichef på företaget tros ha förvärvat de facto kontroll över Twitter. Det kom enligt uppgift till detta efter Dorseys passiva ledningsstil som krävde att Noto steg upp för att fylla tomrummet.

Noto sägs vara drivkraften bakom Twitters senaste push till livevideo. Detta visar också hur Dorseys makt som ledare för företaget har minskat och gjort sin väg till en underordnad.

Den interna striden fortsätter eftersom flera företag sägs vara intresserade av att förvärva Twitter. Potentiella friare sägs inkludera Disney, Google och Salesforce. Inga formella bud har lämnats ännu som företaget skulle vara skyldigt att överväga eftersom det är börsnoterat, men det säger sig självt att ingen kommer att spendera miljarder dollar på ett företag som är i oordning på högsta nivå utan att be dem att få deras agerar först.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Twitter.