Twitter meddelar nu användare när någon de följer går live

twitter_notify

twitter_notifyOm du är den typ av person som gillar att vara uppdaterad med de senaste tillkännagivandena, nyheterna eller händelserna, är plattformar som Facebook Live, Twitters Periscope och Twitch förmodligen något som du ställer in då och då. Men eftersom du inte kan vara på sociala medier 24/7, finns det tillfällen du kan missa en livestream.

Den goda nyheten är att detta är något som Twitter vill ta itu med, och de har nyligen meddelat en uppdatering där användare kan aktivera aviseringar. När aviseringar är aktiverade kommer användarna att meddelas när någon de följer publicerar en livevideo, så du kan välja i det ögonblicket om du vill ställa in eller hoppa över det.

Enligt Twitter, ”Missa inte ett direkt ögonblick! Aktivera aviseringar för att gå med när någon du följer delar livevideo på Twitter. ” Det här är inte precis en banbrytande funktion, och vi har sett andra plattformar som Facebook använda den tidigare, men vi antar att det är en av de förbättringar av livskvaliteten som gör upplevelsen mycket bättre.

För att aktivera aviseringar, gå vidare till profilsidan för någon du följer, tryck på den nya aviseringsikonen och välj ”Endast tweets med livevideo”, och du bör meddelas när den användaren publicerar en livevideo.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Twitter.