Twitter skyddar inte sina användare från CTB

Football Twitter

Fotboll TwitterKommer du ihåg fotbollsspelaren, “CTB”, som agerade mot Twitter och de 75 000 Tweeters som nämnde hans namn efter att ha beviljats ​​en sekretessföreläggande? Det har rapporterats att Twitters chef för Twitter UK, Tony Wang, meddelade att företaget kommer att överlämna information om användare till myndigheterna om det behövs – vilket tyder på att Twitter är mer intresserad av att upprätthålla användarnas rätt till föreläggande snarare än integritetsrättigheterna för dessa som använder tjänsten.

Enligt Wang är det mest som Twitter kan göra för att “ge användarna meddelande om förfrågningar så att de har möjlighet att försvara sig.”

Att se hur allt du behöver är en e-postadress för att skapa ett nytt Twitter-konto. Att ha detaljerna till alla dessa Twitter-konton kan bara ge CTB en handfull användbar information. Låt oss inte glömma att det berörda rättssystemet finns i Storbritannien, medan de Twitter-användare som stämmas kan vara var som helst i världen. Det kommer att bli intressant att se hur detta fall spelar ut. Håll dig uppdaterad för mer information.

[Image Credit]

Filed in Web. Läs mer om Lawsuit och Twitter.