Twitter stämmer Twittad för att ha använt världen "tweet" i dess slogan

Twitter

TwitterEn annan dag, en ny rättegång. Den här gången är det det populära sociala nätverket för mikrobloggar, Twitter, mot Twittad, ett marknadsföringsföretag som använder Twitter för att marknadsföra sina kunder. Twitter stämmer Twittad för att ha använt ordet “tweet” i sin slogan “Låt din annons möta tweets”. Ordet “tweet” varumärkades av det sociala nätverket 2009, vilket gör att fallet verkar rättvist nog – men Twittad hade varumärket sin egen slogan redan 2008.

Här är vad Twitters klagomål säger:

Denna åtgärd härrör från registreringen av varumärket “LET YOUR AD MEET TWEETS” av Twittad, LLC (“Twittad” eller “Defended”) i samband med onlineannonseringstjänster för användning på Twitter. Svarandens LÅT DIN AD MÖTA TWEETS-registrering utnyttjar orättvist den utbredda associeringen av den konsumerande allmänheten av varumärket TWEET med Twitter och hotar att blockera Twitter från dess registrering och legitima användning av sitt eget varumärke.

I själva verket verkar det som svaranden har använt LET YOUR AD MEET TWEETS enbart som en generisk fras för att hänvisa reklam i samband med Twitter själv, och som sådan är den oförmögen att fungera som ett varumärke, vilket gör att registreringsföremålet annulleras på den grunden. Alternativt, om svaranden kan fastställa användningen av LET DIN AD MÖTA TWEETS som ett varumärke, är dess registrering föremål för annullering baserat på Twitters befintliga rättigheter i TWEET-märket.

Följaktligen vill Twitter avbryta Twittads LET YOUR AD MEET TWEETS-varumärkesregistrering enligt Lanham Act 15 USC § 1052 (d), § 1064 och § 1119.

Twitter har slått ner på andra företag för att använda ordet “tweet”, så detta drag är ingen överraskning. Twittads varumärke för sin slogan arkiverades dock tidigare än Twitters eget varumärke, så det blir intressant att se hur saker och ting blir.

[Complaint]

Filed in Web. Läs mer om Lawsuit, Legal, Tweet och Twitter.