Twitter stänger av en webbplats som arkiverar tweets

twitter logo

Twitter-logotypMed så många tweets som går ut varje minut, då och då kommer du att snubbla över en pärla som kommer att vara så rolig, tankeväckande, upprörande etc. som gör att du vill spara den och dela den med dina vänner. Det fanns en webbplats som heter PostGhost som skulle arkivera tweets från populära Twitter-användare, dvs. kändisar, men tyvärr verkar det som om Twitter inte kommer att ha något av det.

I ett inlägg på deras webbplats skrev PostGhost ett öppet brev till Twitter och i grund och botten låter det som om de försöker bekämpa dem på det. Dess skapare säger, ”Vi skapade webbplatsen postghost.com för att ge allmänheten en mer exakt historia av offentliga uttalanden från de mest inflytelserika offentliga personerna på Twitter. Vi tror att PostGhost ger ett rättvisare och mer öppet sätt att låta individer hålla offentliga personer ansvariga än Politwoops, en webbplats som Twitter nyligen har godkänt för att publicera vissa raderade tweets. ”

Enligt Twitter hävdar de att PostGhosts användning av deras API bryter mot deras utvecklaravtal och policy, vilket är genom att visa tweets som har tagits bort. Men PostGhost hävdar att eftersom de bara arkiverar tweets av populära användare, eller i grunden verifierade användare, att de anses vara offentliga användare, vilket innebär att de vill att deras tweets ska läsas.

Vi antar att Twitter inte nödvändigtvis ser det så, för att inte tala om att inte alla kändisar eller offentliga personer är en mycket aktiv användare på Twitter till att börja med, vilket betyder att inte alla vill ha sina tweets inspelade. I vilket fall vad tycker ni? Saknar du PostGhost?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal och Twitter.