Twitter-test svar utan användarnamnet i Tweet

Twitter-test svar utan användarnamnet i Tweet

twitter-svar-tecken-countUnder den längsta tiden någonsin har Twitter haft en gräns på 140 tecken på sina tweets, vilket vi antar var vettigt eftersom de förmodligen inte ville att användare skulle skriva länge berättelser och blogginlägg. Men ibland räknade vissa funktioner mot gränsen vilket gjorde det ganska frustrerande, men Twitter ändrade det förra månaden.

Företaget började utelämna vissa funktioner som skulle räknas mot karaktärsgränsen, till exempel foton, videor, GIF och omröstningar, för att bara nämna några. Nu ser det ut som om de tar det längre genom att ta bort användarnamn när de svarar till andra användare, som du kan se på skärmdumpen ovan av Katie Roof på TechCrunch.

Istället kommer ett svar till andra användare att dyka upp som en separat sak och därmed lämna innehållet i själva tweetet öppet för fler tecken. Twitter har sedan dess bekräftat att de verkligen testar funktionen med några av dess användare och de förväntar sig att de så småningom kommer att rulla ut den till resten av sina användare, även om de inte sa när.

Det är en förbättring även om vi måste erkänna att genom att se “@” nämns i tweets blir det tydligare för vem användaren svarar på. Naturligtvis om du är mottagare antar vi att det redan är ganska uppenbart, men för andra som läser dina tweets är det kanske inte så tydligt, men vad tycker ni?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Twitter.