Twitter tillåter användare att markera tweets som de inte gillar

twitter-dont-like-tweet

twitter-dont-like-tweetTidigare i år, till stor del för många användares irritation, meddelade Twitter att de skulle skaka upp sin tidslinje där i stället för tweets som visas i omvänd kronologisk ordning skulle det antas en liknande algoritm som Facebook och Instagram där tweets som plattformen tycker är relevanta för dig visas först.

Nu är den goda nyheten att om du har tagit något av programmet men tycker att vissa tweets är lite på sin plats, verkar det som om Twitter har aktiverat serversidan en funktion som låter dig markera tweets som du inte gillar. Detta har bekräftats till BuzzFeed News av en Twitter-talesman.

Som du kan se på skärmdumpen ovan, kommer användarna att ges möjlighet att markera en tweet med “Jag gillar inte denna Tweet”. Förmodligen ju mer du markerar tweets, desto bättre blir algoritmen när du bestämmer vad du gillar och inte gillar, så vi antar att det i slutändan är skyldigheten att hjälpa Twitter att visa dig fler inlägg som du faktiskt bryr dig om.

Funktionen rullar tydligen ut användare när vi pratar, även om det verkar som att det bara är tillgängligt på iOS-enheter just nu, men förmodligen Android-enheter och stationära användare bör kunna förvänta sig att funktionen kommer så småningom också.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Twitter.