Twitter-vd: s Twitter-konto blir hackad

Twitter VD svarar på kontroverser i tidslinjen

jack-dorsey
Det känns lite ironiskt när du är VD för ett mikrobloggtjänstnätverk och det är ditt konto som slutar bli hackat eftersom du av alla människor borde veta bättre. Denna lite pinsamma situation möttes av Twitter-vd Jack Dorsey efter att hans officiella Twitter-konto kortvarigt komprometterades av hackningskollektivet OurMine. Denna grupp av hackare har redan komprometterat med en hel del högt profilerade Twitter-konton nyligen men det här är kanske det mest pinsamma hittills för Twitter själv.

OurMine bekräftade att det hade kunnat äventyra Dorseys Twitter-konto genom att twittra en länk till sin webbplats men Dorseys konto med meddelandet: “testa din säkerhet.”

Gruppen hade inte kontroll över kontot länge. Strax efter att tweeten publicerades togs den offline, och även om de fortsatte att skicka ut identiska tweets raderades de snabbt.

Det är oklart exakt hur OurMine kunde kompromissa med Dorseys konto men det verkar som om alla tweets som skickats via hans konto faktiskt kom igenom för Vine. Det betyder att de kanske kunde få tillgång via Vine eller någon annan ansluten tjänst.

OurMine är samma grupp som ligger bakom liknande hack på konton från Googles VD Sundar Pichai och Facebook VD Mark Zuckerberg. Eftersom gruppen inte har gjort något illaluktande eller helt pinsamt med hjälp av de komprometterade kontona kanske det enda som den vill göra är att påpeka för dessa människor att de behöver stärka sin säkerhet, men ingen kan verkligen tala till deras avsikter.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hacking och Twitter.