Tydligen är friterat vatten nu möjligt

Tydligen är friterat vatten nu möjligt

Vår besatthet med att steka allt ätbart går lite ur hand. Visst, vi förstår det, du kanske vill steka kött och grönsaker, men när vi börjar steka saker som vattenmelon, glass och chokladkakor (de friterade marsbarerna är så himmelska!), Kanske det är då vi vet att vi har gått för långt, eller har vi?

Visar sig kanske inte för att det under den dumma skiten ingen behöver och fruktansvärda idéer hackathon i San Francisco lyckades en man med namnet Jonathan Marcus framgångsrikt steka vatten. Vänta, hur fungerar det? I grund och botten använde han kalciumalginat som i grunden gav vattnet en form och en behållare att hålla sig i.

Han rullade den sedan i mjöl, doppade den i en äggblandning och panerade den sedan innan han släppte den i en fritös. Det var framgångsrikt eftersom det som framkom var en perfekt rund boll med panerat, friterat vatten. När det skars i, spillde vattnet bara ut och enligt Marcus smakar det precis som vatten, medan paneringen visserligen var intetsägande.

Nu ska du definitivt inte prova det här hemma för om du någonsin har lagat mat förut vet du att även några droppar vatten i het olja kommer att skicka det sprutande överallt, men hej, vet åtminstone att om du någonsin ville ha friterat vatten , det är möjligt att få några.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om vetenskap.