Tysklands minister vill ha system för ansiktsigenkänning på flygplatser

Rite Aid's Stores har använt ansiktsigenkänningssystem i flera år

ansiktsigenkänningVi är säkra på att ni har sett filmer som Mission Impossible eller Bourne där regeringen håller koll på sina medborgare genom övervakningskameror, som inte bara registrerar människors rörelser utan också kan känna igen ansikten som intressanta personer. Låter snyggt om du försöker plocka upp en eftersökt brottsling.

Det verkar som om Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere är angelägen om att göra det till verklighet. Tala med tidningen Bild am Sonntag (via Reuters) och berättade för dem att han ville installera ansiktsigenkänningssystem på platser som flygplatser och tågstationer, som kan användas för att identifiera misstänkta och meddela myndigheterna.

Han sa att ett liknande system redan finns för obevakat bagage, där det efter några minuter automatiskt skulle rapporteras av systemet om ingen hävdar det. ”Jag skulle vilja använda denna typ av ansiktsigenkänningsteknik i videokameror på flygplatser och tågstationer. Sedan, om en misstänkt dyker upp och känns igen, kommer den att dyka upp i systemet. ”

Detta följer efter flera ISIS-stödattacker som ägde rum i landet redan i juli, så det är förståeligt att regeringen vill öka sitt säkerhetsarbete.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om sekretess och säkerhet.