Uber avbryter tjänsten i Förenade Arabemiraten när förare blir kvarhållna

Uber-föraren släppte passagerare på flygplatsen innan han åkte tillbaka för att råna deras hem

uber-car-service
Uber är världens största rittdelningstjänst. Det finns redan i otaliga länder och fortsätter att växa. Det måste ta itu med stränga lokala regler och andra frågor på tuffa marknader som ofta leder till att företaget måste fatta ett snabbt beslut. Det tog ett sådant beslut i Abu Dhabi – Förenade Arabemiratens huvudstad – genom att tillfälligt avbryta sin tjänst efter att vissa förare enligt uppgift har hållits kvar.

Frågan härrör enligt uppgift från en tvist mellan tillsynsmyndigheter och regional rival Careem. Uber sägs ha avbrutit sin tjänst i staden efter att vissa förare som arbetade för Careem greps.

Man tror att så många som åtta Careem-förare har hållits kvar, medan lokala media rapporterar att upp till 50 förare som arbetar för både Uber och Careem har gripits hittills.

”Uber fattade beslutet att tillfälligt avbryta tjänster på grund av oförutsedda omständigheter. Vårt mål är att ha verksamhet igång så snart som möjligt, säger en talesman för företaget idag utan att lyfta fram de steg som Uber vidtar för att ta itu med denna fråga. Uber klargjorde att ingen av förarna arbetade för det när de fängslades.

Rapporter tyder på att en av orsakerna till tvisten mellan parterna är att tillsynsmyndigheter i Abu Dhabi har uppmanat till rittdelningstjänster som Uber och Careem att höja sina priser och också att följa tillståndskrav som reglerar antalet förare tillgängliga för hyra. Huvudstadens taxiregulator har ännu inte kommenterat ärendet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Uae och Uber. Källa: ft