Uber kommer att sälja sin verksamhet till Didi i Kina

Uber kommer att sälja sin verksamhet till Didi i Kina

didi-chuxingSå populärt som Uber är över hela världen har dess affärsmodell också inspirerat andra att komma med alternativ. Bara i USA har vi flera alternativ till Uber, och detsamma kan sägas i andra länder, till exempel Kina där landet har sin egen syn på Uber som heter Didi. Faktum är att i Kina verkar det som om Didi är mer populär än Uber.

Så mycket att så mycket som Uber har försökt, har de inte lyckats överträffa sin kinesiska rival till den punkt där de enligt en rapport från Bloomberg har beslutat att sälja sin verksamhet i Kina till Didi. Hittills har varken Uber eller Didi bekräftat någonting, men om rapporterna är sanna kommer en del av affären att Didi investerar hela 1 miljard dollar i Uber.

Bloomberg erhöll också ett blogginlägg som påstås skrivas av Travis Kalanick, Ubers VD, som lyder: ”Som entreprenör har jag lärt mig att vara framgångsrik handlar om att lyssna på ditt huvud och att följa ditt hjärta. Jag tvivlar inte på att Uber China och Didi Chuxing kommer att vara starkare tillsammans. ”

Det låter verkligen så, speciellt när man tänker på att Didi och deras rival Kuaidi förra året slogs samman för att bilda Didi Chuxing, så om rapporterna om dem som absorberar Ubers verksamhet i Kina, skulle det verkligen inte misstas vem som är den dominerande åkturen. tjänster i landet.

Arkiverat i Allmänt> Transport. Läs mer om Kina och Uber.