Ubisoft förklarar varför Assassin’s Creed-film spelas in nuet

Ubisoft förklarar varför Assassin's Creed-film spelas in nuet

Bara förra månaden släpptes den första trailern för den kommande Assassin’s Creed-filmen. Det ger oss en titt på karaktärerna från filmen, liksom de olika inställningarna som filmen kommer att baseras på. Men det hade påpekats att det från trailern kändes som att en bra del av filmen skulle spelas in i nutiden, kontra det förflutna och olika historiska miljöer som spelet har satt oss i.

Om du undrar varför det är, gav Ubisoft Motion Pictures VP för global marknadsföring Stephan Simard en förklaring till varför det är, och av de främsta orsakerna är att de inte riktigt ville återskapa spelet i filmen. ”Vi är inte intresserade av att berätta samma historier från spelen som redan har berättats så bra. Vi vill snarare föra en ny dimension till universum. ”

Simard tillägger också att genom att filma i nuet tillät det dem att skapa nya berättelser som är unika för filmen. “Att arbeta i dag gav verkligen mycket frihet att utveckla nya berättelser och karaktärer som är väldigt tredimensionella och känslomässiga, och få in en bredare publik samt upphetsa våra befintliga fans med nya berättelser att engagera sig med.”

Hittills ser trailern ganska bra ut och under E3 släpptes ett nytt klipp (se ovan) som ger oss en titt bakom kulisserna. Filmen är på väg att släppas den 21 december och det kommer att bli intressant att se hur det går, särskilt jämfört med Warcraft som har fått i stort sett negativa recensioner, även om det verkar som om det ekonomiskt går ganska bra.

Arkiverat i Spel> Allmänt. Läs mer om Assassin’s Creed, E3, E3 2016, Movies och Ubisoft.