UltraViolet är ett molnsystem för filmer

UltraViolet är ett molnsystem för filmer

Musik och film piratkopiering har spritt sig under det senaste decenniet eller så, och trots olika försök från skivbolag och filmstudior att sätta stopp för dem, har ingenting verkligen tagit fast ännu. Det kan förändras med Apples iTunes för molnet vilket gör det möjligt för användare att “matcha” låtarna på sina hårddiskar mot de på iTunes, och för en fast avgift på 25 $ per år, “legaliserar” användarna i princip sin musik. Ett nytt molnsystem som heter UltraViolet har bildats och det hoppas kunna ta konceptet som iTunes-molnet, men istället för musik kommer det att vara för filmer.

Digital Entertainment Content Ecosystem (DECE) -alliansen har redan godkänt de första enheterna och titlarna för UltraViolet-aktiverade enheter som ska startas i oktober.

Vad UltraViolet gör är att versioner av filmen, oavsett om det är i DVD eller digitalt format, kommer att lagras i ett online “locker”, så att användaren kan spela upp filmen på någon av de enheter som är registrerade på deras konto. Om du till exempel köpte en DVD men ville titta på den på din smartphone eller surfplatta, istället för att ladda ner den digitala versionen olagligt eller rippa den själv, kan du istället välja att hämta den digitala kopian av din film från ditt “skåp” och strömma den till din surfplatta eller smartphone.

“Skåpet” ger också upp till sex medlemmar i användarens “familj” tillgång till samma videor, och om användaren skulle förlora papperskopian av sin DVD / Blu-Ray-titel kan de helt enkelt ladda ner den igen från sitt konto . Inget ord om hur mycket de planerar att ta betalt för tillgång till UltraViolet-molnet, även om vi gissar att priset kommer att spela en stor faktor för att användarna bestämmer om de vill hålla sig till olagliga nedladdningar eller gå till det lagliga alternativet.

Arkiverat i Allmänt> Webb. Läs mer om filmer, musik, piratkopiering och videor.