[Updated] Anonym till "döda" Facebook kommer den 5 november?

[Updated] Anonym till "döda" Facebook kommer den 5 november?

Har du någonsin behövt en anledning att göra hoppet till Google+ permanent och exklusivt? Det verkar som om hackargruppen Anonym just har förklarat krig mot Facebook och hävdar att de kommer att “förstöra” Facebook kommer den 5 november, vilket just händer med Guy Fawkes Day.

Nedan följer ett meddelande som uppenbarligen kommer från Anonym till resten av världen:

Operation Facebook

DATUM: 5 november 2011.

MÅL: https://facebook.com

Tryck:

Twitter: https://twitter.com/OP_Facebook

http://piratepad.net/YCPcpwrl09

Irc.Anonops.Li #OpFaceBook

Meddelande:

Uppmärksamma medborgare i världen,

Vi vill få din uppmärksamhet och hoppas att du följer varningarna enligt följande:

Ditt kommunikationsmedium som ni alla så älskar kommer att förstöras. Om du är en villig hacktivist eller en kille som bara vill skydda informationsfriheten, gå med i saken och döda facebook för din egen integritet.

Facebook har sålt information till myndigheter och gett hemlig tillgång till informationssäkerhetsföretag så att de kan spionera på människor från hela världen. Några av dessa så kallade whitehat infosec-företag arbetar för auktoritära regeringar, som de i Egypten och Syrien.

Allt du gör på Facebook förblir på Facebook oavsett dina “sekretess” -inställningar och att ta bort ditt konto är omöjligt, även om du “raderar” ditt konto, förblir all din personliga information på Facebook och kan återställas när som helst. Att ändra sekretessinställningarna för att göra ditt Facebook-konto mer “privat” är också en illusion. Facebook vet mer om dig än din familj.

http://www.physorg.com/news170614271.html

http://itgrunts.com/2010/10/07/facebook-steals-numbers-and-data-from-your-iphone/

Du kan inte gömma dig från verkligheten där du, folket på Internet, bor i. Facebook är motsatsen till Antisec-orsaken. Du är inte säker från dem eller från någon regering. En dag kommer du att se tillbaka på detta och inse att det vi har gjort här är rätt, du kommer att tacka internetets härskare, vi skadar dig inte utan räddar dig.

Upploppen pågår. Det är inte en kamp om framtiden för integritet och publicitet. Det är en kamp om val och informerat samtycke. Det utvecklas för att människor våldtas, kittlas, trakasseras och förvirras för att göra saker där de inte förstår konsekvenserna. Facebook säger att det ger användarna val, men det är helt falskt. Det ger användarna en illusion av och döljer detaljerna från dem “för deras eget bästa” medan de sedan gör miljoner av dig. När en tjänst är “gratis” betyder det verkligen att de tjänar pengar på dig och din information.

Tänk ett tag och förbered dig på en dag som kommer att gå in i historien. 5 november 2011, #opfacebook. Engagerad.

Det här är vår värld nu. Vi finns utan nationalitet, utan religiösa fördomar. Vi har rätt att inte övervakas, inte förföljas och inte användas för vinst. Vi har rätt att inte leva som slavar.

Vi är anonyma

Vi är en legion

Vi förlåter inte

Vi glömmer inte

Förvänta oss

Medan vi inte kan säga säkert om Anonym kommer att hålla sitt löfte och starta attacker på Facebook i ett försök att “döda” det, bör den 5 november vara en dag som är värt att markera i din kalender för att förbereda dig för att ha din privata information läckt ut på internet.

Uppdatering – Det visar sig att även om det kanske eller inte är sant att flera anonyma medlemmar är för att “döda” Facebook stöds inte åtgärden eller “operationen” i allmänhet av hela kollektivet. Med tanke på dess storlek antar vi att flera medlemmar talade ur sin tur, vilket antogs vara en aktivitet som sanktioneras av hela gruppen. Det ser ut som Facebook trots allt?

Filed in Web. Läs mer om Anonym, Facebook och Hacking.