Urban Cyclists Get Smart Jean Jacket

Urban Cyclists Get Smart Jean Jacket

Vem skulle tro att en smart jacka för cyklister skulle bli något verkligt i vår tid? Tja, det ser ut som så är fallet med den helt nya “Levi’s Commuter x Jacquard by Google Trucker Jacket”. Vad som liknar ett ganska enkelt klädesplagg har mer än vad som syns, där ett litet fel i vävningen tillsammans med ett svart band som delvis är lindat runt manschetten på ärmen kommer att göra hela skillnaden i världen.

Tillkännagavs på Google I / O idag, den här speciella subtila bärbara tekniken råkar utgöra hjärnbarnet till ett samarbete mellan Levi Strauss & Co och Googles Advanced Technology and Products (ATAP) -grupp, där den ettåriga ansträngningen skulle falla under banner för Project Jacquard.

Ivan Poupyrev, teknisk programledare på Googles ATAP, delade: ”Förra året lämnade vi det helt öppet [what the product might be]; det kunde ha varit jeans eller smarta byxor. Men vad vi nu har är ett funktionellt och moderiktigt plagg i pendlarjackan, där tekniken tjänar ett mycket tydligt syfte. ”

”Felet” som nämnts tidigare är faktiskt ett ledande garn som möjliggör beröringsinteraktivitet, eftersom användare trycker på, sveper eller håller på manschettens vänstra manschett för att utföra uppgifter som att byta musikspår, blockera eller svara på samtal eller komma åt navigering information. Ganska coolt, tycker du inte det?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Levi’s. Källa: forbes