US Navy funderar på att använda Google+

US Navy logo

US Navy-logotypMarinen är inte främmande när det gäller att använda konsumentteknologi för sina rekryteringsändamål. Kommer du ihåg att ubåtstrategispelet kom till att det kom till Crowdsource-taktik och strategier som människor använder? Vad sägs om Royal Navy Engineer Officer Challenge-appen? Enligt de senaste rapporterna online från Navy Times ser det ut som att det har blickat in med Google+ som ett ytterligare verktyg för att komma i kontakt med människor.

Om marinen inte använder Google+ kommer den att köras tillsammans med sina Facebook-, Twitter- och YouTube-konton. Marinen har använt dessa sociala nätverk för att skicka ut nyheter, videor och bilder av sina dagliga affärer så att besättningsfamiljerna kan hålla kontakten medan de är ute på havet.

För tillfället håller de Google+ under övervägande eftersom de inte är säkra på dess gränser, styrkor och svagheter ännu (som om Facebook är säkrare) och också för att tjänsten inte används lika ofta. Men om de redan stöder alla de andra nätverken, finns det förmodligen ingen skada att lägga till ett till. Appar som fungerar med flera nätverk bör växa upp i massor snart nog, och att behöva uppdatera några konton samtidigt borde inte vara mycket problem.

Filed in Web. Läs mer om Google, Navy, Sociala nätverk och oss.