USA lanserar cyberattacker om Ryssland ingriper i valet

Apple har inte lappat en iPhone-exploatering upptäckt av Google Engineers

dataintrång
Om du har följt all utveckling relaterad till det kommande presidentvalet i USA, kanske du har hört vissa människor säga att Ryssland försöker hacka USA för att försöka påverka valet på något sätt. Det är normalt att anklagelser om hacking flyger fram och tillbaka mellan de två rivalerna, men en ny rapport föreslår att USA överväger att förlama kritisk rysk infrastruktur med cyberattacker om de skulle försöka störa valet.

Med hänvisning till en senior intelligenskälla rapporterar NBC News att Ryssland kan försöka påverka själva omröstningen genom att lansera sofistikerade cyberattacker som kan undergräva hela processen.

Skribenten rapporterar att amerikanska cyberware-agenter kan hacka kritisk rysk infrastruktur om de hittar tillräckligt med bevis för att säkerställa att en rysk cyberattack är ett försök att störa valet på ett “betydelsefullt sätt.” Kritisk infrastruktur inkluderar kraftnät, telekommunikation och kommandosystem.

Precis hur det kommer att göras kommer uppenbarligen inte att avslöjas för allmänheten. Rapporter tyder emellertid på att den amerikanska regeringen har tagit kontakt med ryssarna för att få dem att komma tillbaka till valet.

Det kan inte riktigt sägas hur mycket av detta som är den verkliga sanningen och hur mycket det är en ganska bekväm medieläckage, men oro för att Ryssland blandar sig med USA-valet på ett eller annat sätt finns och det kommer uppenbarligen att finnas någon nivå av förberedelse där för att effektivt hantera utmaningarna.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hacking.