USA: s intelligens för att utveckla programvara för övervakning av beteende i realtid

Fan använder Japanese Idol's Eye Reflection för att ta reda på var hon bor

spyonyou75Säkerhetskameror är användbara om du har någon utbildad för att studera dem och kunna välja ut åtgärder och rörelser som kan vara misstänkta. Naturligtvis är detta inte effektivt eftersom människor blir trötta och lata och ibland missar viktiga stunder, så det är uppenbart att få en mjukvara för att plocka upp slacken.

Men ibland är programvara inte så smart heller eftersom den inte förstår sammanhang, vilket betyder att den kan upptäcka någon som lämnar någon ett föremål och lämnar det där, men i verkligheten kan det vara någon som överlämnar skjutvapen, droger eller bombrelaterade material, och detta är något som den amerikanska underrättelsetjänsten hoppas kunna skapa: en mjukvara som kan övervaka beteende i realtid.

Arbetet pågår för närvarande och det heter Deep Intermodal Video Analytics (DIVA) där enligt US Office för direktören för National Intelligence’s Intelligence Advanced Research Projects Agency, dess mål är, ”DIVA-programmet kommer att producera en gemensam ram och mjukvaruprototyp för aktivitetsdetektering, person / objektdetektering och igenkänning över ett multikameranätverk. Effekten kommer att vara utvecklingen av verktyg för kriminalteknisk analys samt varning i realtid för användardefinierade hotscenarier. ”

Fas ett av projektet förväntas inkludera normala, inomhus- och utomhuskamera-inspelningar innan de går vidare till fas två som kommer att inkludera realtidsvideoströmmar från handhållna kameror eller kroppskameror.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om sekretess och säkerhet.