USA: s regering hävdar ISIS-inflytande på Twitter börjar avta

Appen Twitter för Mac har upphört

twitter-tecken-utanförMed uppfinningen av sociala medier verkar det som om terrorister har hittat ett nytt sätt att sprida sitt budskap, organisera attacker och rekrytera anhängare. Vi har sett hur de har använt sociala medier som Twitter med stor effekt, men tydligen verkar det som om terroristgrupper som ISIS inte längre är lika inflytelserika på Twitter som de brukade vara.

Enligt en rapport från Associated Press hävdar US Statement Department att ISIS har sett en trafiknedgång på 45% på det sociala nätverket. Uppenbarligen beror detta till stor del på ett tryck från Global Engagement Center, ett amerikanskt regeringsorgan som bekämpar ISIS-propagandameddelanden med sina egna.

Enligt centrets chef Michael Lumpkin, ”Vi förnekar ISIL förmågan att bedriva obestridd online och vi ser att deras sociala medier närvarar. Anti-ISIL-publiken blir alltmer högljudda på sociala medier. Detta försvagar bara ISILs förmåga att rekrytera, ett centralt mål för våra meddelandearbeten. ”

Det är inte första gången vi ser sådana ansträngningar. Tidigare i år försökte Facebook bekämpa budskapen från terrorister genom att sprida sina egna positiva meddelanden. Vi har också hört hur Facebook och Google tyst har tagit bort extremistiska videor, och Twitter har uppenbarligen hjälpt också genom att stänga av över 100 000 ISIS-relaterade konton.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om säkerhet och Twitter.