Utvecklare skapar en bot som slösar bort en spammares tid

Utvecklare skapar en bot som slösar bort en spammares tid

imessage-spam-inline3Spammare och scammers är irriterande, och för det mesta eftersom många av dem försöker köra samma con, eller en variation av con, är det inte så svårt att upptäcka en och ignorera den. Tidigare har vi sett utvecklare ta på sig bedragare och spammare genom att ge dem en smak av sin egen medicin, men i Brian Weinreichs fall har han automatiserat processen.

I ett inlägg på Medium avslöjade Weinreich att han under de senaste två åren har använt en bot som han skapade för att svara på skräppostmeddelanden. Nu som vi sa är det lätt att bara ignorera dem men vi antar att om möjligheten uppstod för att irritera de här spammarna, är vi säkra på att många av oss skulle hoppa på chansen och Weinreich hade verktygen för att göra just det.

I grund och botten skulle denna bot svara på e-postmeddelanden med svar som är lämpliga. Det är inte 100% korrekt i några av svaren, men för det mesta är det trovärdigt. Weinreich laddade till och med upp några av de konversationer som han har haft med spammarna och hans bot, och som vi sa, om du inte visste bättre, kanske du tror att botens svar var verkligt.

Det har till och med förmågan att förhandla om priser för “produkter” som spammaren erbjuder (endast i viss utsträckning). Weinreich har till och med laddat upp källkoden till sin Sp @ mLooper-bot till GitHub, så om du är intresserad av att använda den själv eller förbättra den, gör det. Under tiden kan du kolla in botens samtal med spammarna här.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens).